JA jestem też chętny, może i ElBocheno też dał by się przekonać.
Co to są Turbiny hybrydowe ??
Zwiń
X
-
Hybryda czyli cos czego nie kupisz w sklepie. Np bierzesz czesc zimna od Audi wsadzasz to w obudowe od passata i ma hybryde
Stosuje sie je zazwyczaj tam gdzie juz nie mozna kupic wydajnieszych fabrycznych turbin a wlasciciel jeszcze nie chce decydowac sie na np GT22.
Jest to rozwiazanie posrednie pozwalajace na np standartowym kolektorze zamontowac cos wiekszego.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Hybryda, to nic innego jak turbina zlozona z dwoch roznych, czasem trzech.
Chodzi, o to by na seryjnym kolektorze wydechowym, umiescic jak najwiekszy kompresor.
Zaleta oczywiscie jest, ze mamy wieksza i wytrzymalsza sprezarke niz seryjny ARL, ale bez potrzeby kombinowania z dorabianiem kolektora wydechowego.
Wada jest cena, bo trzeba pare turbin rozebrac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Jezeli jest dobrze zrobiona i na dobrym walku, to jest praktycznie nie do zajezdzenia.Zamieszczone przez brutusczy są one <hybrydy> mniej żywotne od zwykłych fabrycznych turbin ??"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Aligator? moze CompSport?Zamieszczone przez brutusczy na południu polski jest ktoś kto zajmuje sie tym dobrze ??nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
bezduszny
A to Audi ma inne turbiny niż VW Passat ? :diabelski_usmiechZamieszczone przez rob555Np bierzesz czesc zimna od Audi wsadzasz to w obudowe od passata i ma hybryde
Zgadza się. W tym wypadku taka hybryda wyliczając możliwości/cena turbiny/koszt zamontowania wychodzi bardzo dobrze.Zamieszczone przez EŁ....hybryda to też np T3/T4...a ta w sklepie kupisz
W innych wypadkach może się okazać wręcz droższym rozwiązaniem ale jedynym możliwym do zrealizowania z uwagi nie tyle na zasobność portwela kupującego a na ograniczenia techniczne "pod maską" jego potworka.
Tak jak pisali koledzy... kto robi, jak robi i z jakich części. Dobrze zrobiona nie różni się niczym jeżeli chodzi o żywotność od jakiejś oryginalnej..Zamieszczone przez brutusa żywotnośc takiego Turbo ??
[ Dodano: Pią 26 Sty, 07 15:43 ]
Co do Aligatora to spoko firma.. zarówno przez telefon jak przez gg bardzo chętnie udzielaja informacji.Zamieszczone przez Jabar1975Aligator? moze CompSport?
Co do CompSport mam troche inne doświadczenie.
Niedawno napisałem przez gg do człowieka z forum SR o nick'u PatTDI... Przedstawiłem się oczywiście, napisałem skąd mam jego numer gg i zadałem jedno pytanie...
... czy po za silnikami TDI firma zajmuja się również turbobenzynowymi.
Odpowiedziął był BAN na gg.
Mógł facet napisać coś.... "przyślij wyciąg z konta to pogadamy..." czy cos w tym stylu
Komentarz
-
bezduszny
Wierzysz w takie "przypadki" ?Zamieszczone przez MiKruS:?Zamieszczone przez bezdusznyOdpowiedziął był BAN na gg.
Moze przez przypadek kliknął na ignorowanie, a Ty wyciagasz jakies daleko idące wnioski...
Zreszta sposob potraktowania kogos via gg, to chyba jeszcze niewiele mowi o fachowosci...
O fachowości nie... ale o poniekąd o samej firmie i ludziach tam pracujących tak... bo to jednak oni tworzą image firmy.
Komentarz
-
MiKruS, daj spokój, znasz człowieka a tu olewka, w tym przypadku mówie o sobie.
Kiedyś pytałem Patryka o turbavkę ARL, bo wojtek nie miał a ja wahałem żeby założyć GT20 to potraktowali mnie tak z góry, ze mi się odechciało z nimi rozmawiać....Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
bezduszny
Dokładnie tak. Dlatego mamy możliwość wyboru na tym nie małym rynku....Zamieszczone przez MaicroftTymon, Kazdy ma specyficzne podejscie do klienta, niestety :roll:
W VTG nie pytają o kawe czy herbatkę ale o piwo
(chyba, ze wyglądam na takiego właśnie)....
Komentarz
-
Nie chce nikogo tlumaczyc, bo chamstwa nic nie tlumaczy.
Natomiast pamietajcie, ze rozmawiamy o fachowosci. W zyciu niestety tak czesto bywa, ze dobrzy fachowcy są gburami i chamami, a ci ktorzy sie pieknie usmiechają potrafią czlowieka niezle wydymac. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki w jedna i drugą strone...
Dla mnie osobiscie zupelnie drugorzedne znaczenie ma jak czlowiek wyglada i jak sie do mnie odzywa. Nie znaczy tym samym, ze nie szanuje samego siebie, bo co to, to raczej nie... Po prostu nie lubie jak mi ktos w dupe po palcu wchodzi i od razu zaczynam byc wtedy podejrzliwy...
Wracajac do meritum. Firma CompSport jest dobra firmą, pewnie nie tak dobrą jakby chcieli byc i na jakich swojego czasu pozowali, ale jednak SĄ DOBRZY!
Wiec jak czlowiek sie pyta mnie kto jest dobry, to ja mu podaje m.in. firme CompSport, a to, ze chlopcy zachowują się czasami jak księżniczki, to sprawa drugorzędna, bo jak klient chce zmodyfikowac samochod, to przede wszystkim chce, zeby wszystko dzialalo. Jakby chcial miec full servis i zostac milo potraktowany, to by poszedl do agencji towarzyskiej...
TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kilka razy rozmawialem z Patrykiem przez telefon i byl dosc konkretny,
jak w zyciu kazdy ma lepsze i gorsze dni...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Np bierzesz kompresor od turbawki z 2.5 V6 z Audi i montujesz to na zadzie od AWXZamieszczone przez bezdusznyA to Audi ma inne turbiny niż VW Passat ? :diabelski_usmiech
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
bezduszny
Komentarz