JA jestem też chętny, może i ElBocheno też dał by się przekonać.
Co to są Turbiny hybrydowe ??
Zwiń
X
-
Hybryda czyli cos czego nie kupisz w sklepie. Np bierzesz czesc zimna od Audi wsadzasz to w obudowe od passata i ma hybryde
Stosuje sie je zazwyczaj tam gdzie juz nie mozna kupic wydajnieszych fabrycznych turbin a wlasciciel jeszcze nie chce decydowac sie na np GT22.
Jest to rozwiazanie posrednie pozwalajace na np standartowym kolektorze zamontowac cos wiekszego.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Hybryda, to nic innego jak turbina zlozona z dwoch roznych, czasem trzech.
Chodzi, o to by na seryjnym kolektorze wydechowym, umiescic jak najwiekszy kompresor.
Zaleta oczywiscie jest, ze mamy wieksza i wytrzymalsza sprezarke niz seryjny ARL, ale bez potrzeby kombinowania z dorabianiem kolektora wydechowego.
Wada jest cena, bo trzeba pare turbin rozebrac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brutusczy są one <hybrydy> mniej żywotne od zwykłych fabrycznych turbin ??"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brutusczy na południu polski jest ktoś kto zajmuje sie tym dobrze ??nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez rob555Np bierzesz czesc zimna od Audi wsadzasz to w obudowe od passata i ma hybryde
Zamieszczone przez EŁ....hybryda to też np T3/T4...a ta w sklepie kupisz
W innych wypadkach może się okazać wręcz droższym rozwiązaniem ale jedynym możliwym do zrealizowania z uwagi nie tyle na zasobność portwela kupującego a na ograniczenia techniczne "pod maską" jego potworka.
Zamieszczone przez brutusa żywotnośc takiego Turbo ??
[ Dodano: Pią 26 Sty, 07 15:43 ]
Zamieszczone przez Jabar1975Aligator? moze CompSport?
Co do CompSport mam troche inne doświadczenie.
Niedawno napisałem przez gg do człowieka z forum SR o nick'u PatTDI... Przedstawiłem się oczywiście, napisałem skąd mam jego numer gg i zadałem jedno pytanie...
... czy po za silnikami TDI firma zajmuja się również turbobenzynowymi.
Odpowiedziął był BAN na gg.
Mógł facet napisać coś.... "przyślij wyciąg z konta to pogadamy..." czy cos w tym stylu
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez bezdusznyOdpowiedziął był BAN na gg.
Moze przez przypadek kliknął na ignorowanie, a Ty wyciagasz jakies daleko idące wnioski...
Zreszta sposob potraktowania kogos via gg, to chyba jeszcze niewiele mowi o fachowosci...
O fachowości nie... ale o poniekąd o samej firmie i ludziach tam pracujących tak... bo to jednak oni tworzą image firmy.
Komentarz
-
MiKruS, daj spokój, znasz człowieka a tu olewka, w tym przypadku mówie o sobie.
Kiedyś pytałem Patryka o turbavkę ARL, bo wojtek nie miał a ja wahałem żeby założyć GT20 to potraktowali mnie tak z góry, ze mi się odechciało z nimi rozmawiać....Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez MaicroftTymon, Kazdy ma specyficzne podejscie do klienta, niestety :roll:
W VTG nie pytają o kawe czy herbatkę ale o piwo(chyba, ze wyglądam na takiego właśnie)....
Komentarz
-
Nie chce nikogo tlumaczyc, bo chamstwa nic nie tlumaczy.
Natomiast pamietajcie, ze rozmawiamy o fachowosci. W zyciu niestety tak czesto bywa, ze dobrzy fachowcy są gburami i chamami, a ci ktorzy sie pieknie usmiechają potrafią czlowieka niezle wydymac. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki w jedna i drugą strone...
Dla mnie osobiscie zupelnie drugorzedne znaczenie ma jak czlowiek wyglada i jak sie do mnie odzywa. Nie znaczy tym samym, ze nie szanuje samego siebie, bo co to, to raczej nie... Po prostu nie lubie jak mi ktos w dupe po palcu wchodzi i od razu zaczynam byc wtedy podejrzliwy...
Wracajac do meritum. Firma CompSport jest dobra firmą, pewnie nie tak dobrą jakby chcieli byc i na jakich swojego czasu pozowali, ale jednak SĄ DOBRZY!
Wiec jak czlowiek sie pyta mnie kto jest dobry, to ja mu podaje m.in. firme CompSport, a to, ze chlopcy zachowują się czasami jak księżniczki, to sprawa drugorzędna, bo jak klient chce zmodyfikowac samochod, to przede wszystkim chce, zeby wszystko dzialalo. Jakby chcial miec full servis i zostac milo potraktowany, to by poszedl do agencji towarzyskiej...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kilka razy rozmawialem z Patrykiem przez telefon i byl dosc konkretny,
jak w zyciu kazdy ma lepsze i gorsze dni...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezdusznyA to Audi ma inne turbiny niż VW Passat ? :diabelski_usmiechpozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
bezduszny
Komentarz